Guide inför ditt val av garageport i Dalarna

Funderar du på att byta ut dina garageportar i Borlänge, Falun eller övriga Dalarnas län? På Dala Garageportar har vi lång erfarenhet inom branschen, vi vet vad du behöver för att bli nöjd med ditt val av garageportar.

När du ska installera nya garageportar i Falun, Borlänge eller övriga Dalarnas län har du ett antal val som du behöver göra för att kunna bli riktigt nöjd med slutresultatet. Här går våra erfarna medarbetare igenom vad du bör tänka på när du väljer garageportar i Dalarna!

 

Olika typerna av garageportar

Det finns i huvudsak två olika huvudtyper av garageportar vi arbetar med; slagportar och takskjutportar. 

 

Slagportar

Slagporten är en traditionell port. Den ena dörren låses med spanjolett och den andra används som en vanlig dörr. En fördel med denna modell är att den spar på utrymme inne i garaget. Tänk dock på att dörrarna öppnas utåt, vilket gör att det alltid måste finnas plats utanför. Snöskottning är alltså ett måste! 

 

Takskjutportar 

Takskjutporten öppnas vertikalt och vilar under taket. Takskjutporten är den typ som är vanligast idag. Anledningarna till dess popularitet är många, bland annat:

 • Dess goda isoleringsförmågan: porten är tätad med elastiska och väderbeständiga tätningar.
 • Hög säkerhet både vad gäller klämrisk och inbrott.
 • Den spar plats både innanför och utanför garaget eftersom den fälls upp i garagetaket. 

 

 

Att tänka på när du väljer garageportar i Falun, Borlänge eller övriga Dalarna

 • Tillförlitlighet och säkerhet
  En garageport ska vara säker. När du köper nya garageportar i Falun, Borlänge eller övriga Dalarnas län bör du alltid säkerställa att de motsvarar EU:s direktiv. Säkerheten handlar i första handla om att garageportarna har klämskydd och att de har ett inbyggt säkerhetsstopp. 

 

 • Användbarhet
  För många är det en klar fördel att kunna manövrera garageporten med fjärrkontroll för enkel och smidig in- och utpassering. Fundera över vad du vill förvara i garaget förutom bilen. Många tycker till exempel att det är en praktisk plats för växter, fritidsprylar och kläder. Om så är fallet är det av betydelse att garageporten är väl isolerad. 

 

 • Estetiken
  Garageportar tillverkas i olika profiler, vilket innebär att de har olika utseenden. I valet av panel behöver du överväga vilken typ av panel din husfasad harmonierar bäst med. 

 

 • Om du har dubbelgarage
  En garageport i Dalarna som ska installeras till ett dubbelgarage kan göras på två sätt: antingen en enda bred port eller två portar. Fördelen med en bred port är att man har bättre överblick över garaget då man kör in. Fördelen med två portar är ökad flexibiltet; framför den ena dörren kan halva garaget utnyttjas som förråd. 

 

Vi hjälper dig med ditt val

Dala Garageportar har vi lång erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna med rådgivning inför ditt val av garageportar i Falun, Borlänge eller övriga Dalarnas län. Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om oss och våra tjänster!

Kontakta oss inför ditt byte av garageport!

Står du inför ett stundande byte av din garageport och har frågor kring produkter, leverans och installation? 
Då har du kommit rätt. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan!